preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 2. 2010.

Ukupno: 1119554
Ovaj mjesec: 2625
Danas: 93
 

 

Priloženi dokumenti:
Plakat.jpg

Vijesti

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA

OŠ Sveti Martin na Muri još je jednu školsku godinu uspješno provela projekt  Trening životnih vještina koji se provodi u svim osnovnim školama Međimurske županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo te Međimurskom županijom na što smo izuzetno ponosni.

FOTOGRAFIJE


Trening životnih vještina je univerzalni preventivni program koji se provodi u školskom okruženju a namijenjen je populaciji učenika 4. , 5. i 6. razreda. Radi se o programu novije generacije temeljenom na znanosti čiji je cilj umanjiti rizične te ojačati zaštitne faktore u podlozi niza rizičnih ponašanja i nepovoljnih razvojnih ishoda.

Interaktivnim radom pod vodstvom razrednika i školskog stručnog suradnika, dodatno educiranih za provedbu, učenici razvijaju niz vještina koje ih čine kompetentnijim i spremnijim za djelotvorno suočavanje sa životnim izazovima (osobne vještine samoregulacije, komunikacijske i socijalne vještine te vještine odupiranja).

CILJ JE cjelovitom i redovitom primjenom programa (program promocije zdravlja i jačanje samopouzdanja itd.) , u skladu s predviđenim tehnikama, dovesti do jačanja samopouzdanja, smanjenja anksioznosti, boljih komunikacijskih vještina, smanjenja eksperimentiranja sredstvima ovisnosti te drugih ciljanih ishoda.

Naši su učenici svojim završnim aktivnostima obilježili i svjetski dan nepušenja koji se obilježava svake godine, 31.svibnja, a time ujedno i završavamo i obilježavamo Projekt na kojem marljivo i aktivno radimo cijele godine. 

Ove smo se godine 28.svibnja 2019. skupili u Centru za kulturu u Čakovcu gdje smo zajedno sa ostalim učenicima, voditeljima i koordinatorima sudjelovali u svečanoj završnici projekta i prvi puta priveli cijelu jednu generaciju kraju provođenja projekta. Učenici su imali priliku sudjelovati u sportskim aktivnostima u Perivoju Zrinskih pod vodstvom trenera gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“  dok su voditelji i koordinatori sudjelovali u edukativnim radionicama i predavanjima. Uz podršku i suradnju Zavoda za javno zdravstvo  i Međimurske županije možemo nastaviti sa novom generacijom u 4. razredu .

 

                                                                                  

 

                                                                                                              Pedagoginja, Ivana Lesjak MožekPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Petra Novinščak   datum: 5. 6. 2019.

e-Dnevnik


Tražilica

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa o kravati
U kojem je stoljeću nastala kravata:

Iz kojeg naroda je potekla kravata:

Tko je iz naroda otišao u svijet s rupcem oko vrata zavezanim u čvor?

Hrvatski sabor je 2008. godine za Dan kravate izabrao:

Korisni linkovi

Radijska grupa
Emisije radijske grupe


CARNet
preskoči na navigaciju