2019-06-07 12:20:27

4. RAZRED ČITAO „ZVIŽDUK S BUKOVCA“, A PROČITANO PREDSTAVILI U KINU TUŠKANAC

Učenici 4. razreda OŠ Sveti Martin na Muri sudjelujući  u projektu „Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige“, čitali su knjigu Zvonimira Milčeca „Zvižduk s Bukovca“. To je projekt poticanja čitanja u kojem se čitaju knjige koje više nisu na popisu lektire, ali su vrijedna književna djela koja ne smiju biti zaboravljena.

U srijedu, 29. svibnja 2019. godine u kinu Tuškanac u Zagrebu, tradicionalno se održala završnica projekta, čiji je organizator i domaćin bila OŠ Ante Kovačića Zlatar. Svi sudionici pozvani su na svečano predstavljanje knjige koju su čitali i aktivnosti koje su provodili tijekom čitanja.  Taj je festival knjige i riječi bio bogat kreativnim uradcima učenika i njihovih mentora.

Upoznajući zanimljive likove o dva lika Gizi i Trulome učenici 4. razreda odlučili su napisati pjesme i u hip- hop verziji izvesti na završnici projekta. Pripremili su i bojanku vezanu uz sadržaj knjige. Tako su na završnici pjesme na jedinstven način izveli Eni Herman, Ivan Mesarić, Filip Prelog i Leo Lesar. Voditeljice projekta u školi bile su knjižničarka Renata Golenko i učiteljica Ksenija Perčić.


Osnovna škola Sveti Martin na Muri