2019-07-11 08:39:07

POPIS DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA (RADNE BILJEŽNICE, RADNI MATERIJALI..)

Poštovani roditelji,

Na temelju članka 16., st. 6. Zakona o udžbenicima (NN116/1) objavljujemo Odluku o korištenju drugih obrazovnih materijala, školska godina 2019/2020. u kojoj su po razredima navedeni materijali (radne bilježnice, mape, zbirke zadataka, atlasi i sl.) koje nabavljaju roditelji.

Novi i postojeći udžbenici za sve razrede se nabavljaju preko škole i financiraju iz državnog proračuna, dakle roditelji ih ne naručuju niti plaćaju.

Roditelji kupuju druge obrazovne materijale prema popisu u privitku.

S obzirom na novi Zakon o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu, a oprema odluci Ministarstva, limitiraju se iznosi za nabavku obaveznih radnih materijala, odnosno ukoliko se prelazi limit, traži se suglasnost roditelja za nabavu tih materijala (radna bilježnice, atlasi..). Stoga ćemo od roditelja trebati suglasnost za upotrebu spomenutih naslova s obzirom da nije moguće ostvariti nabavku za sve potrebe unutar određenog limita. Imajući u vidu da kvalitetni rad s učenicima pretpostavlja upotrebu materijala koje su učitelji predložili predlažemo roditeljima da ih nabave, a da početkom sljedeće školske godine i potpišu spomenutu suglasnost.

Petra Novinščak, v.d. ravnateljica


Osnovna škola Sveti Martin na Muri