2020-05-28 12:41:30

TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA 2020.

OŠ Sveti Martin na Muri još je jednu školsku godinu uspješno provela projekt  Trening životnih vještina koji se provodi u svim osnovnim školama Međimurske županije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo te Međimurskom županijom na što smo izuzetno ponosni.

Trening životnih vještina je univerzalni preventivni program koji se provodi u školskom okruženju, a namijenjen je populaciji učenika 4. , 5. i 6. razreda. Radi se o programu novije generacije temeljenom na znanosti čiji je cilj umanjiti rizične te ojačati zaštitne faktore u podlozi niza rizičnih ponašanja i nepovoljnih razvojnih ishoda.

Interaktivnim radom pod vodstvom razrednika i školskog stručnog suradnika, dodatno educiranih za provedbu, učenici razvijaju niz vještina koje ih čine kompetentnijim i spremnijim za djelotvorno suočavanje sa životnim izazovima (osobne vještine samoregulacije, komunikacijske i socijalne vještine te vještine odupiranja).

CILJ JE cjelovitom i redovitom primjenom programa (program promocije zdravlja i jačanje samopouzdanja itd.), u skladu s predviđenim tehnikama, dovesti do jačanja samopouzdanja, smanjenja anksioznosti, boljih komunikacijskih vještina, smanjenja eksperimentiranja sredstvima ovisnosti te drugih ciljanih ishoda.

Naši su učenici svojim završnim radovima-plakatima obilježili specifično vrijeme provedeno na specifičan način u doba epidemije gdje su nam subjektivno dočarali svoje doživljaje i dogodovštine nastave na daljinu dok su neki  obilježili već poznati nam Međunarodni dan nepušenja!

Radovi će biti izloženi u virtualnoj izložbi na satovima razrednika tijekom mjeseca lipnja.

A NAŠE RADOVE MOŽETE POGLEDATI NA SLJEDEĆIM POVEZNICAMA;

4 RAZRED

https://read.bookcreator.com/n6nac_uvrQG7JxcCJzoZCNoBFS90oNldoAy89zFvQPI/zthPE0U6RpyRUgwDBkw-4w

6A RAZRED http://popplet.com/app/#/5823607

6B RAZRED – FOTOGRAFIJA-PLAKAT U PRILOGU

Hvala razrednicima i učenicima na predivnim radovima i odličnim idejama!!!

Pedagoginja, Ivana Lesjak Možek


Osnovna škola Sveti Martin na Muri